Pähkinä - karpalogranola

Pähkinä - karpalogranola

När du köper enskilda ingredienser kan du faktiskt vara säker på att undvika tillsatser eller sockerarter som finns i stora mängder i färdiga produkter. Prova att göra granola själv med detta enkla och läckra recept.

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 10 min

INGREDIENSER

    300 g ekologiska havregryn

    50 g skalade solrosfrön

    50 g hackade råa valnötter

    50 g hackade pekannötter

    50 g skivad rå mandel

    20 g kokosflingor

    2 tsk malda linfrön

    2 tsk vetekli

    1 tsk EVAH Essentials | Maca & Lucuma

    3 msk kokosolja

    3 tsk lönnsirap

    3 tsk brunt socker

    100 g torkade tranbär (eller vilken torkad frukt som helst)

    en nypa salt

INSTRUKTION

Förvärm ugnen till 180 grader. Blanda alla ingredienser i en stor skål och rör om tills allt är helt blandat.

Bred ut blandningen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och låt grädda i ugnen i cirka 10 minuter.

Låt svalna och njut ovanpå yoghurt eller smoothie.

Tillbaka till bloggen