
Pähkinä - karpalogranola
Dela
När du köper enskilda ingredienser kan du faktiskt vara säker på att undvika tillsatser eller sockerarter som finns i stora mängder i färdiga produkter. Prova att göra granola själv med detta enkla och läckra recept.
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 10 min
INGREDIENSER
300 g ekologiska havregryn
50 g skalade solrosfrön
50 g hackade råa valnötter
50 g hackade pekannötter
50 g skivad rå mandel
20 g kokosflingor
2 tsk malda linfrön
2 tsk vetekli
1 tsk EVAH Essentials | Maca & Lucuma
3 msk kokosolja
3 tsk lönnsirap
3 tsk brunt socker
100 g torkade tranbär (eller vilken torkad frukt som helst)
en nypa salt
INSTRUKTION
Förvärm ugnen till 180 grader. Blanda alla ingredienser i en stor skål och rör om tills allt är helt blandat.
Bred ut blandningen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och låt grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
Låt svalna och njut ovanpå yoghurt eller smoothie.