
Matcha-macarons med kokosgrädde
Dela
Macarons är en av de mest eleganta godsakerna någonsin!
Patissierer säger att det inte är lätt att göra perfekta macarons hemma, men vi ska berätta en hemlighet… Det är inte sant! Det handlar om degens konsistens. Efter några försök blir du en mästare.
Det bästa med detta recept är att det kan anpassas med tusentals olika smaker.
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 8/10 min/plåt
INGREDIENSER
Macarons:
3 äggvitor
100 g brunt strösocker
100 g mandelmjöl
90 g florsocker
1-2 tl EVAH Essentials | Matcha & Grönkål
Smörkräm:
100 g smör (mjukat)
100 g florsocker
8 msk kokosmjölk
1/2 tl EVAH Essentials | Matcha & Grönkål
1 tsk vaniljextrakt
Köksredskap:
Ladda
Visp
2 bakplåtspapper
2 spritspåsar med stor rund tyll
FÖRBERED
Förbered först en stor påse med en stor rund tyll. Du kan använda en färdig spritspåse eller göra en egen. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Förvärm ugnen till 160 grader och värm en kastrull med vatten tills det kokar.
BLANDA
Lägg sedan äggvitor och strösocker i en värmetålig skål (helst glas). Vispa blandningen över ånga till ett skum i några minuter tills sockret är helt upplöst. Se till att skålens botten inte rör vid vattnet,
Vispa blandningen tills den är fast och mjuk. Sila sedan florsocker, mandelmjöl och EVAH Essentials | Matcha & Grönkål tillsammans i en separat skål. Tillsätt de malda ingredienserna till äggvitorna och vänd försiktigt med en slickepott i en J-form. Vispa inte.
Blandningen är klar när degen ser blank ut och har en tjock och krämig konsistens.
KONTROLLERA KONSISTENSEN
Kontrollera först om degen är perfekt. Ta en tesked och häll på bakplåtspapper. Om degen sprider sig lite och börjar se blank ut är du redo att flytta blandningen till spritspåsen.
Rulla så många cirklar som möjligt på plåten och slå sedan plåten mot bordet några gånger. Detta hjälper till att släppa ut luftbubblor i degen och förhindrar att macaron-skal spricker. Låt plåtarna stå i cirka 30 minuter så att skalen torkar lite (när du lätt rör vid ytan ska de kännas torra).
GRÄDDNING
Grädda en plåt i taget i 4 minuter. Vänd och grädda ytterligare 4 minuter. Om ena sidan ser högre ut än den andra bör du kanske vända den igen. Var försiktig så att du inte övergräddar; när ytan är blank är macarons klara. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna innan du fortsätter med fyllningen.
FYLLNING
Sikta florsockret och EVAH Essentials | Matcha & Grönkål tillsammans. Ställ åt sidan.
Vispa smöret krämigt, tillsätt sedan kokosmjölk, florsocker- och mjölblandningen och vispa tills allt är helt blandat. Tillsätt vaniljextraktet som sista steg och vispa igen i 30 sekunder.
Fyll en spritspåse med fyllningen. Spritsa på varje macaron och stäng locket. Voilà! Macarons är redo att avnjutas.
Du kan förvara dem i kylskåp i en lufttät behållare i 4/7 dagar.