
Mustikka-Chèvre-ostkaka -saftglassar
Dela
Vi gör fräscha, läckra och hälsosammare isglassar! Dessa är inte bara en sommarglädje utan smakar gott året runt.
Du kan använda receptet nedan som grundrecept. Faktum är att du kan göra olika varianter genom att ersätta blåbären med dina favoritfrukter och våga prova olika EVAH-pulver. På så sätt får du antingen en bärig, söt fruktig eller chokladig slutprodukt.
Tillagningstid: 15 min
INGREDIENSER (för 10 isglassar)
BLÅBÄRSLAGER:
210 g blåbär
2 msk EVAH ELIXIR | Maiko’s Kiss
35 g ekologiskt rörsocker (eller kokossocker)
80 ml vatten
½ medelstor citron, skal
2 msk citronsaft
OSTKAKELAGER:
85 g färsk getost*
85 g färskost*
230 ml lättmjölk*
75 g ekologiskt strösocker (eller kokossocker)
½ tsk vaniljextrakt
½ medelstor citron, skal
1 msk citronsaft
35 g krossad granola (eller kex)
*du kan enkelt ersätta mejeriprodukter med ett veganskt alternativ:
60 g kokosgrädde
105 g vegansk färskost
230 ml kokosmjölk
INSTRUKTION
Blanda blåbär, citronskal, citronsaft, socker och vatten i en medelstor kastrull. Värm blandningen till kokpunkten på medelvärme och koka under omrörning tills vätskan har reducerats till hälften och bubblar tjockt. Låt sjuda försiktigt ytterligare 5-10 minuter. Låt svalna till rumstemperatur och tillsätt sedan EVAH | Maiko’s Kiss Elixir och mixa till en slät puré med en mixer.
Mixa getosten, färskosten, mjölken, vaniljen, citronskalet, sockret och saften i en blender tills det är slätt.
Dela blåbärspurén i 10 glassformar. Häll försiktigt ostkakslagret över blåbärslagret och lämna ungefär en halv tum utrymme överst. Använd en ätpinne för att försiktigt snurra lagren lite tillsammans. Krossa granolan över ostkakslagret och tryck ner smulorna i blandningen så att de håller sig på plats när de fryser.
Sätt glasspinnarna i formarna och frys tills de är fasta. Helst minst 4 timmar eller över natten.
Ta bort från formarna och servera.