Kookos-Chia -vanukas aprikoosi- ja passionhedelmäkompotilla

Kookos-Chia -vanukas aprikoosi- och passionsfruktskompott

Chiafrön är allmänt kända. Alla vet dock inte att de redan ansågs vara en basföda för de gamla aztekerna och mayafolket. Faktum är att "chia" är ett urgammalt mayaspråkord för "kraft". De innehåller rikligt med omega-3-fettsyror, fibrer, proteiner, viktiga mineraler och antioxidanter.

Chiapudding är geléaktig och söt. Du kan göra den med din favorit växtbaserade mjölk (tillsammans med ditt val av superfoodpulver) och lägga till färsk frukt, sylt eller granola som topping.

Det här receptet innehåller 3 enkla steg. Prova!

Förberedelsetid: 20 min

Kylningstid: över natten

INGREDIENSER

Pudding:

    4 msk chiafrön

    2 msk riven osötad kokosnöt

    300 ml kokosmjölk

    1 tsk vaniljextrakt

    2 tsk lönnsirap

Kompotten:

    1 passionsfrukt

    2 aprikoser (mogna)

    1 msk kokossocker

    1 tsk EVAH Elixir | Bahama Mama

Till fyllning: kokosflingor, mandlar

INSTRUKTION

Pudding:

Blanda ingredienserna i ett glas eller burk. Låt stå i 10 minuter och rör om var 2-3 minut (för att undvika klumpar). Låt sedan svalna i kylskåp över natten. Ju mer den får stelna, desto mer tid har fröna att expandera och uppnå rätt konsistens.

Kompotten:

Skär aprikoserna i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med passionsfruktens fruktkött och socker. Värm frukterna på medelvärme under omrörning ofta tills sockret har lösts upp och blandningen är tjock som sylt. Tillsätt lite vatten om kompottet är för tjockt. Låt svalna i 10 minuter och tillsätt sedan EVAH Elixir | Bahama Mama och rör om tills pulvret har lösts upp. Förvara i kylskåp.

Servering:

Lägg kompottet ovanpå kokospuddingen och dekorera med krispiga mandlar och kokosflingor för en perfekt frukost eller mellanmål.

Tillbaka till bloggen