Matcha-macaronsit kookoskermalla
Share
Macaronsit ovat yksi kaikkien aikojen tyylikkäimmistä herkuista!
Patissierit sanovat, ettei ole helppoa tehdä täydellisiä macaroneja kotona, mutta kerromme sinulle salaisuuden… Se ei ole totta! Kyse on taikinan koostumuksesta. Pari kertaa kokeilemalla sinusta tulee mestari.
Parasta tässä reseptissä on, että sitä voidaan muokata tuhansilla eri mauilla.
Valmistusaika: 30 min
Kypsennysaika: 8/10 min/arkki
AINESOSAT
Makaronsit:
3 munanvalkuaista
100 gr Ruskeaa kidesokeria
100 g mantelijauhoa
90 g Tomusokeria
1-2 tl EVAH Essentials | Matcha & Lehtikaali
Voikerma:
100 gr voita (pehmennettyä)
100 gr Tomusokeria
8 rkl kookosmaitoa
1/2 tl EVAH Essentials | Matcha & Lehtikaali
1 tl vaniljauutetta
Keittiön apuvälineet:
Lasta
Keittiövispilä
2 leivinpaperia
2 pursotuspussia isolla pyöreällä kärjellä
VALMISTELE
Valmistele ensin suuri pussi, jossa on suuri pyöreä kärki. Voit käyttää valmista pursotuspussia tai tehdä oman itse. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Esilämmitä uuni 160 asteeseen ja lämmitä pannu vedellä kiehuvaksi.
SEKOITA
Laita sitten valkuaiset ja kidesokeri lämmönkestävään kulhoon (mieluiten lasiseen). Vatkaa seos höyryn päällä vaahdoksi pari minuuttia, kunnes sokeri on kokonaan sulatettu. Varmista, ettei kulhon pohja kosketa veteen,
Vatkaa seosta, kunnes se on kiinteä ja pehmeä. Siivilöi sitten erillisessä kulhossa tomusokeri, mantelijauho ja EVAH Essentials | Matcha & Lehtikaali yhdessä. Lisää jauhetut ainekset valkuaisten joukkoon ja nostele hitaasti muodostaen J-kirjaimen lastalla. Älä vatkaa.
Seos on valmista, kun taikina näyttää kiiltävältä ja sen koostumus on paksua ja kermaista.
TARKISTA KOOSTUMUS
Tarkista ensin, onko taikina täydellinen. Nappaa sitä teelusikallinen ja kaada leivinpaperin päälle. Jos taikina leviää hieman ja alkaa näyttää kiiltävältä, olet valmis siirtämään seoksen pursotuspussiin.
Pyöritä pellille niin monta ympyrää kuin pystyt ja lyö alustaa pöytää vasten muutaman kerran. Tämä auttaa vapauttamaan taikinassa olevia ilmakuplia ja estämään macaronsien kuorien halkeilua. Anna pellillisten seistä noin 30 minuuttia, jotta kuoret kuivuvat hieman (pintaa kevyesti koskettaessa niiden täytyy näyttää kuivilta).
PAISTAMINEN
Paista pelti kerrallaan 4 minuuttia. Käännä ja paista vielä 4 minuuttia. Jos toinen puoli näyttää toista korkeammalta, sinun pitäisi ehkä kääntää sitä uudelleen. Varo paistamasta yli, kun näet pinnan kiiltävän, macaronit ovat valmiita. Ota pois uunista ja anna jäähtyä ennen kuin jatkat täyttämistä.
TÄYTE
Siivilöi tomusokeri ja EVAH Essentials | Matcha & Lehtikaali yhdessä. Aseta sivuun.
Vatkaa voi kermaiseksi, lisää sitten kookosmaito, tomusokeri-jauheseos ja vatkaa, kunnes seos on täysin sekoittunut. Viimeisenä vaiheena lisää vaniljauute ja vatkaa uudelleen 30 sekuntia.
Laita täytettä pursotuspussiin. Pursota jokaiseen macaronsiin ja sulje kansi. Et voilà! Macaronsit ovat valmiita nautittavaksi.
Voit säilyttää niitä jääkaapissa, ilmatiiviissä suljetussa astiassa 4/7 päivää.