Mustikka-Chèvre-juustokakku -mehujäät
Aktie
Tehdään raikkaita, herkullisia ja terveellisempiä mehujäitä! Nämä eivät ole vain kesäherkku, vaan maistuvat ympäri vuoden.
Voit pitää alla olevaa perusreseptinä. Itse asiassa voit toteuttaa erilaisia muunnelmia korvaamalla mustikat suosikkihedelmilläsi ja kokeilla rohkeasti eri EVAH-jauheita. Näin saat joko marjaisan, makean hedelmäisen tai suklaisen lopputuloksen.
Valmistusaika: 15 min
AINESOSAT (10 mehujäälle)
MUSTIKKAKERROS:
210 g mustikoita
2 rkl EVAH ELIXIR | Maiko’s Kiss
35 gr luomu kidesokeria (tai kookossokeria)
80 ml vettä
½ keskikokoisen sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
JUUSTOKAKKUKERROS:
85 g tuoretta vuohenjuustoa*
85 g tuorejuustoa*
230 ml vähärasvaista maitoa*
75 gr Luomu kidesokeria (tai kookossokeria)
½ tl vaniljauutetta
½ keskikokoisen sitruunan kuori
1 rkl sitruunamehua
35 g murskattua granolaa (tai keksejä)
*voit helposti korvata maitotuotteet vegaanisella vaihtoehdolla:
60 g kookoskermaa
105 g vegaanista tuorejuustoa
230 ml kookosmaitoa
OHJE
Yhdistä mustikat, sitruunan kuori, sitruunamehu, sokeri ja vesi keskikokoisessa kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi keskilämmöllä ja keitä välillä sekoittaen, kunnes mehut ovat pudonneet puoleen ja kuplivat paksusti. Anna kiehua hiljalleen vielä 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää sitten EVAH | Maiko’s Kiss Elixir ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella.
Sekoita blenderissä vuohenjuusto, tuorejuusto, maito, vanilja, sitruunankuori, sokeri ja mehu ja soseuta tasaiseksi.
Jaa mustikkasose 10 mehujäämuottiin. Kaada juustokakkukerros varovasti mustikkakerroksen päälle jättäen niukasti puoli tuumaa tilaa päälle. Käytä syömäpuikkoa pyörittelemään kerroksia hieman yhteen. Murskaa granola juustokakkukerroksen päälle ja painele muruset seokseen, jotta ne pysyvät paikoillaan jäätyessään.
Aseta mehutikut muotteihin ja pakasta, kunnes ne ovat kiinteitä. Mielellään vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Poista muoteista ja tarjoile.